New “Nikos Kourkoulos” hospital unit in Thessaloniki

Η νέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεά της Μαριάννας Λάτση, εγκαινιάστηκε στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Τα εγκαίνια στη νέα σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021. Η νέα Μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά της Μαριάννας Λάτση προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η Μονάδα αυτή στεγάζεται σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 35.000 ασθενείς με καρκίνο.

Πρόκειται για τη δεύτερη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που δωρίζει η Μαριάννα Λάτση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά από εκείνη προς το Γενικό Αντικαρκινικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» στην Αθήνα. Η νέα υγειονομική δομή στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποσυμφορήσει, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων χημειοθεραπειών ετησίως που μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται στον περιορισμένο χώρο του 9ου ορόφου του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.

Η παράδοση της Μονάδας έγινε ακριβώς έναν χρόνο μετά την υπογραφή, την 9η Δεκεμβρίου 2020, της σχετικής σύμβασης δωρεάς με το Ελληνικό Δημόσιο και δέκα μήνες μετά την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων την 1η Φεβρουαρίου 2021. Τον συντονισμό υλοποίησης και αυτής της προσωπικής δωρεάς της Μαριάννας Λάτση είχε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. 

Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» – Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Η νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» εκτείνεται σε 1.800 τ.μ., διαθέτει συνολικά 41 θέσεις χημειοθεραπείας -27 πολυθρόνες και 14 κλίνες.

Είναι, επίσης, εξοπλισμένη με 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο, αίθουσα αιμοληψιών, μικροβιολογικό και αιματολογικό εργαστήριο, χώρο επειγόντων περιστατικών, φαρμακείο, χώρο αναμονής συνοδών, τραπεζαρία, αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους. Μέσω της δωρεάς δρομολογήθηκε και η διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου στην Ελλάδα ρομποτικού συστήματος διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ανακοινώθηκε από τη Μαριάννα Λάτση και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο, ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο των Νέων Ενηλίκων στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριάδνης Γερασιμίδου που συγκλόνισε με τη γενναιότητα και την ειλικρίνειά της όλη την Ελλάδα λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό της.

Μαριάννα Λάτση: Δωρεά αγάπης και συμπαράστασης η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»
Από τη μεριά της η Μαριάννα Λάτση ανέφερε ότι η δωρεά αυτή, όπως και η προηγούμενη προς το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», «πρώτα και πάνω από όλα είναι πράξη καθήκοντος προς την πατρίδα μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που διαχρονικά δοκιμάζεται, πόσο μάλλον τώρα που έχει ενσκήψει η πανδημία και οι άνθρωποι και τα συστήματα υγείας έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους».

«Είναι δωρεά αγάπης και συμπαράστασης προς τον κάθε συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται και παλεύει με την ασθένεια σε κάθε στάδιό της. Δωρεά κοινωνικά δίκαιη προς όφελος των πολλών και κυρίως των αδυνάμων. Είναι πράξη βαθιάς ευγνωμοσύνης και έμπρακτης ευχαριστίας προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας μας που ακούραστα επιτελούν το λειτούργημά τους, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είναι φόρος τιμής και μνήμης προς όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη με τον καρκίνο, πάλεψαν αλλά στο τέλος νικήθηκαν και έφυγαν από τη ζωή» τόνισε.

Η Μαριάννα Λάτση σε ομιλία της στα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Και πρόσθεσε: «Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που εγκαινιάζουμε σήμερα, όπως και η αντίστοιχη της Αθήνας, φέρει το όνομα του Νίκου Κούρκουλου. Του Νίκου ως συμβόλου και όχι ως φυσικού προσώπου. Υπό αυτήν τη διάσταση, ο Νίκος απλώς δανείζει τη μορφή και το όνομά του στο λογότυπο του νοσοκομείου. Στη θέση του, εκεί στην προμετωπίδα του κτηρίου, ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να τοποθετήσει τον δικό του Νίκο».

Τι δήλωσαν Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα για τη Μονάδα «Νίκος Κούρκουλος»
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απευθυνόμενος στην κ. Μαριάννα Λάτση δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα αυτές όλες οι δράσεις της κυρίας Λάτση είναι δράσεις που θα έπρεπε να τις κάνει η Πολιτεία. Και όπως πολύ ωραία ειπώθηκε εδώ πέρα ο Νίκος Κούρκουλος δεν έχει ανάγκη από υστεροφημία, όλοι τον γνωρίζουμε. Αυτό, λοιπόν, που στα αλήθεια κάνετε είναι ότι παίρνετε κάτι αρνητικό που συνέβη στην οικογένειά σας και το μετατρέπετε σε δύναμη, για να μπορέσουν άνθρωποι οι οποίοι θα βρεθούν σε αυτή τη θέση να έχουν την καλύτερη δυνατή και αξιοπρεπή θεραπεία».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στα εγκαίνια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε πως «η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μεγάλους δωρητές που πραγματικά αφήνουν κάτι που είναι σημαντικό για όλους μας. Η Πολιτεία τελικά είμαστε όλοι, ο καθένας με κάποιο μικρό αποτύπωμα ή με κάποιο πολύ μεγάλο αποτύπωμα όπως εσείς. Είναι πολύ σημαντικό γιατί ζω αυτούς τους ασθενείς καθημερινά, να είναι σε ένα περιβάλλον ευάερο, να έχουν φως να βλέπουν έξω μία θέα, να έχουν την αίσθηση αυτή της ομάδας και της φροντίδας που προσφέρετε. Για αυτό λοιπόν σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και πραγματικά θα είμαστε εδώ για τους ασθενείς και για το προσωπικό που και αυτό εμψυχώνεται σε καλύτερες συνθήκες».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στα εγκαίνια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι «δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε την κυρία Μαριάννα Λάτση για την προσφορά της. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη μάχη κατά της πανδημίας. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα όσα καθημερινά προσφέρουν σε όλες και όλους μας».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, στα εγκαίνια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος»

Μιλώντας εκ μέρους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ευάγγελος Φιλόπουλος, ανέφερε ότι «οι μονάδες ημερήσιας νοσηλείας τα τελευταία 40 χρόνια γνώρισαν παγκοσμίως μία εντυπωσιακή άνθηση, γιατί με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς, διευκολύνονται τα νοσοκομεία, ευνοούνται τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα η κοινωνία. Η δημιουργία των δύο μονάδων ημερήσιας νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος αποτελεί καινοτομία για τη χώρα μας και πέρα από τα διεθνώς αποδεκτά πλεονεκτήματα που τις συνοδεύουν η ιστορία θα τις αναφέρει ως τις πρώτες οργανωμένες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας και μάλιστα από δημόσια νοσοκομεία».    

Από πλευράς του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η διοικήτρια, Δρ. Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή, σημείωσε πως «το Θεαγένειο σήμερα έχει κάθε λόγο να ελπίζει, να χαμογελάει, να οραματίζεται, γιατί η κα Μαριάννα Λάτση ακούγοντας την καρδιά της ανέλαβε όλη αυτή τη μεγάλη διαδικασία δωρεάς και παραδίδει την ελπίδα, την ανακούφιση και το χαμόγελο σε ανθρώπους, που χωρίς επιπλέον άγχη και αγωνίες, θα έχουν τη μέγιστη ασφάλεια μίας νοσοκομειακής δομής σε χώρο φιλικό και οικείο, χωρίς το βαρύ κλίμα και το φορτίο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου».

Η Ευαγγελία Κουρτέλη- Ξουρή, διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, στα εγκαίνια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος»

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, Πυλαίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. 

Ολόκληρη η ομιλία που έδωσε η Μαριάννα Λάτση στα εγκαίνια της Μονάδας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Μαριάννας Λάτση, στην τελετή των εγκαινίων:

Σεβασμιώτατε
Κυρία και Κύριοι Υπουργοί
Κύριοι Δήμαρχοι
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
Κυρία Διοικήτρια του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου
Κυρίες και Κύριοι,

Είναι πολύ σημαντική για μένα αλλά και για όλη μου την οικογένεια η παρουσία σας σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που ιδιαιτέρως αγαπώ και πάντοτε επισκέπτομαι με μεγάλη χαρά.

Ευχαριστώ όλους τους εκλεκτούς ομιλητές που προηγήθηκαν, για τα λόγια τους που με τιμούν και με συγκίνησαν ιδιαιτέρως. Να είσθε σίγουροι ότι αισθάνθηκα την ειλικρίνεια των συναισθημάτων σας και εισέπραξα την αγάπη και την εκτίμησή σας προς το πρόσωπό μου αλλά κυρίως προς το κοινωφελές έργο που προσπαθώ να επιτελώ.

Ευγνωμονώ και ευχαριστώ όσους εργάσθηκαν κοπιαστικά και με αφοσίωση, από την αρχή αυτής της προσπάθειας μέχρι και σήμερα, για την ολοκλήρωση και παράδοση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μιας ακόμη Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κ. Δημήτρη Αφεντούλη και τους ανθρώπους του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση.

Ευχαριστώ θερμά τον τέως Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μας τιμά σήμερα με την παρουσία του. Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και σε κάθε βήμα την πρωτοβουλία αυτή, φέρνοντάς την ακόμη και προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων. Το ίδιο εμφατικά και ειλικρινά ευχαριστώ τον νυν Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, που από αναλήψεως των καθηκόντων του πράττει μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Θεαγενείου Νοσοκομείου ό,τι είναι δυνατόν για την έγκαιρη και πλήρη στελέχωση της Μονάδας και την άμεση θέση της σε λειτουργία.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Ο δρόμος, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου είδους δωρεές, ήταν μακρύς. Πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια από τη γέννηση της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της και απαιτήθηκαν χιλιάδες ώρες σχεδιασμού και εργασίας για να καμαρώνουμε σήμερα το αποτέλεσμα αυτής της υπερκομματικής και κοινής μας προσπάθειας. Σημειώνω και τονίζω την κοινή προσπάθεια διότι τόσο αυτή η δωρεά, όσο και η αντίστοιχη της Αθήνας στον Άγιο Σάββα, εκκίνησαν από προ-υπάρχουσες κυβερνήσεις, υλοποιήθηκαν από μετέπειτα κυβερνήσεις και τελικώς εγκαινιάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία από νεότερες κυβερνήσεις.

Το γεγονός αυτό πρέπει να μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία διότι εν τέλει υπάρχουν στην πατρίδα μας δυνατότητες σύγκλισης και κατάκτησης ευρύτερων συναινέσεων σε μείζονα θέματα, και ένα από αυτά αναμφίβολα είναι η αντιμετώπιση της πραγματικής και κυρίαρχης μάστιγας της σύγχρονης εποχής που ονομάζεται καρκίνος.

Το 2015, όταν εισαγάγαμε υπό την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Φιλόπουλου για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, είχαμε δεσμευτεί ότι η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος στην Αθήνα θα έπρεπε να στοχεύσει τόσο ψηλά, σε κάθε ποιοτικό δείκτη, ώστε ως πρότυπο πιλοτικό εγχείρημα να αποτελέσει το παράδειγμα που στην πορεία των ετών θα μπορούσε να αναπαραχθεί και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Η Μαριάννα Λάτση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελο Φιλόπουλο

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί εκατό χιλιάδες χημειοθεραπείες σωτηρίας, ελπίδας και παρηγοριάς στη Μονάδα του Αγίου Σάββα. Τα συγκινητικά και εγκωμιαστικά σχόλια που λαμβάνουμε από εκατοντάδες ασθενείς που το επισκέπτονται, ο ευλαβικός σεβασμός των υποδομών της Μονάδας από τους ιατρούς και τους ασθενείς, συνδυαστικά με την μοναδική εμπειρία ζωής που ήταν για εμένα η κάθε επίσκεψή μου στην Μονάδα, αποτέλεσαν τα σημαντικότερα κίνητρά μας για να αναπαράγουμε το πιλοτικό εγχείρημα του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος της Αθήνας και να το προσφέρουμε ως δώρο ζωής προς το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τους δεκάδες χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς της Βορείου Ελλάδας.

Η δέσμευσή μας του 2015 σήμερα γίνεται πράξη και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη και ευλογημένη γι’ αυτό. Η αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένη και εξοπλισμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την ελπίδα να αποτελέσει έναν ακόμη υγειονομικό χώρο προσφοράς, φροντίδας, αλληλεγγύης και άρτιας ιατρικής περίθαλψης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και τους οικείους τους.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών που προηγήθηκαν έγιναν εκτενείς αναφορές στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης δωρεάς και στο ευεργετικό αποτέλεσμα που η λειτουργία της Μονάδας θα έχει στην επίσπευση της διεξαγωγής και τη χωροταξική αποσυμφόρηση των χημειοθεραπειών στη Βόρειο Ελλάδα. Συνεπώς δεν θα τα επαναλάβω για να μην σας κουράσω αλλά και γιατί τα ακούσατε από τους πλέον αρμοδίους. Επιθυμώ, ωστόσο, να αναφερθώ επιγραμματικά στο τι σημαίνει αυτή η δωρεά για εμένα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι πράξη καθήκοντος προς την πατρίδα μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που διαχρονικά δοκιμάζεται, πόσω μάλλον τώρα που έχει ενσκήψει η πανδημία και οι άνθρωποι και τα συστήματα υγείας έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους.
Είναι δωρεά αγάπης και συμπαράστασης προς τον κάθε συνάνθρωπό μας που παλεύει με την ασθένεια σε κάθε στάδιό της. Δωρεά κοινωνικά δίκαιη προς όφελος των πολλών και κυρίως των αδυνάμων. • Είναι πράξη βαθιάς ευγνωμοσύνης και έμπρακτης ευχαριστίας προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας μας που ακούραστα επιτελούν το λειτούργημά τους, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Είναι φόρος τιμής και μνήμης προς όλους εκείνους που έδωσαν την μάχη με τον καρκίνο, πάλεψαν αλλά στο τέλος νικήθηκαν και έφυγαν από τη ζωή.
Και προφανώς, σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, είναι αντίδωρο ευγνωμοσύνης προς τον Νίκο, τον πατέρα των δύο μικρότερων παιδιών μου, για τα τόσα πολλά και διαφορετικά που απλόχερα μου προσέφερε στη διάρκεια της κοινής μας ζωής, ακόμη και κατά την τελευταία 6ετία που συναντήθηκε και έζησε με τον καρκίνο. Το “έζησε με τον καρκίνο” δεν είναι σχήμα λόγου στην περίπτωση του Νίκου.
Είναι η πραγματικότητα ως προς τον τρόπο που αποδέχθηκε και αντιμετώπισε ο ίδιος την ασθένειά του ως ένα κομμάτι της ζωής του που ποτέ του δεν επέτρεψε να τον καθορίσει. Ο Νίκος διαχειρίστηκε τον καρκίνο σαν έναν ακόμη κινηματογραφικό ρόλο στην καριέρα του. Εξοικειώθηκε μαζί του, τον βίωσε, τον προσάρμοσε στα δικά του μέτρα, τον όρισε και τελικώς του επιβλήθηκε. Του επιβλήθηκε γιατί τον πάλεψε με τους δικούς του όρους, με τον δικό του μοναδικό τρόπο: με λεβεντιά. «Ό,τι τελικά μένει είναι η ψυχή μας» έλεγε συχνά. Αυτή η φράση του Νίκου καθορίζει και το αποτέλεσμα της άνισης μάχης του με τον καρκίνο: στη σκληρή αναμέτρησή του με τον πόνο, η ψυχή του παρέμεινε αλώβητη μέχρι το τέλος. Στέφθηκε νικήτρια. Εμείς η οικογένειά του και οι εκατοντάδες φίλοι του, ως θεατές σε αυτή την παράσταση ζωής που έδινε για 6 χρόνια σταθήκαμε δίπλα του θαυμάζοντάς τον και χειροκροτώντας τον, για μια ακόμη φορά, μέχρι να πέσει η αυλαία το 2007.

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη ανεγέρθηκε με δωρεά της Μαριάννας Λάτση

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που εγκαινιάζουμε σήμερα όπως και η αντίστοιχη της Αθήνας, φέρει το όνομα του Νίκου. Του Νίκου ως συμβόλου και όχι ως φυσικού προσώπου. Υπό αυτή τη διάσταση, ο Νίκος απλώς δανείζει τη μορφή και το όνομά του στο λογότυπο του νοσοκομείου. Στη θέση του, εκεί στην προμετωπίδα του κτηρίου, ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να τοποθετήσει τον δικό του Νίκο.

Κυρία Γερασιμίδου, Κύριε Γερασιμίδη

Η Μονάδα που εγκαινιάζουμε σήμερα, σύμβολο ελπίδας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, στα δικά σας μάτια θα έχει πάντοτε το όνομα και τη μορφή της κόρης σας, της Αριάδνης. Της Αριάδνης που μας συγκλόνισε. Της Αριάδνης που μας έδωσε μαθήματα ζωής την ώρα που η δική της ζωή έφευγε. Της Αριάδνης που κοίταξε το φακό, χαμογέλασε και ξεδίπλωσε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, τόσο ανεπιτήδευτα, με τέτοια γενναιότητα, με τέτοια καθηλωτική ειλικρίνεια. Της Αριάδνης που υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι θα φύγει όμορφη και κράτησε την υπόσχεσή της. Της Αριάδνης, που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αλλά που θέλω με την μεγαλύτερη δυνατή τρυφερότητα και με βαθιά συγκίνηση να της αφιερώσω τη σημερινή τελετή όπως και το ειδικό ενημερωτικό πρόγραμμα για τον Καρκίνο των Νέων Ενηλίκων που σχεδίασε και θα υλοποιήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη θύμησή της. Ας την ακούσουμε.

Σας ευχαριστώ.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/738642-nea-monada-nosileias-nikos-koyrkoylos-sti-thessaloniki-eikones»